Privatumo politika

Bendra informacija

MB Aulinet (toliau – Duomenų valdytojas) šia privatumo politika (toliau – Privatumo politika) nustato  asmens duomenų tvarkymo sąlygas naudojantis Duomenų valdytojo valdoma interneto svetaine wowstays.lt. Privatumo politikos nustatytos sąlygos taikomos kiekvieną kartą jums norint pasiekti mūsų teikiamą turinį ir /ar paslaugą, nepaisant to, kokį įrenginį (kompiuterį, mobilųjį telefoną, planšetę, televizorių ar kt.) naudojate.

Duomenų valdytojo rekvizitai: MB Aulinet, Įmonės kodas 305678716, PVM mokėtojo kodas LT100014573713
Buveinės adresas: Žalgirio 96-50, Vilnius 09300
Tel. nr.: +37066633074
El. paštas: [email protected]
Duomenų apsaugos politika parengta vadovaujantis šiais teisės aktais:

1. 2016 m. balandžio 27 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentu (ES) 2016/679 dėl fizinių asmenų apsaugos tvarkant asmens duomenis ir dėl laisvo tokių duomenų judėjimo ir kuriuo panaikinama Direktyva 95/46/EB (Bendrasis duomenų apsaugos reglamentas)(toliau – BDAR);
2. Lietuvos Respublikos asmens teisinės apsaugos įstatymu (toliau – ADTAĮ);
3. Lietuvos Respublikos elektroninių ryšių įstatymu (toliau – ERĮ).

Asmens duomenų tvarkymo tikslai ir teisėto tvarkymo sąlygos

Duomenų valdytojas Jūsų, kaip duomenų subjekto, asmens duomenis tvarko šiais pagrindais ir  tikslais:

  1. Norėdami įvykdyti sutartį arba imtis su sutartimi susijusių žingsnių, t.y. kai per internetinę svetainę wowstays.lt užsisakote paslaugą:
    1. bendrauti su klientais el. paštu ir pateikti visą būtiną informaciją susijusią su rezervacijomis ir kitomis teikiamomis paslaugomis, priminimų el. paštu siuntimui; 
    2. identifikuoti mokėjimus už rezervacijas;
    3. mokėjimų vykdymams su registruotais vartotojais ir išrašyti sąskaitas-faktūras;
    4. pranešti registruotiems vartotojams ir pirkėjams visą būtiną informaciją apie teikiamas paslaugas;
  2. norėdami vykdyti savo veiklą ir tenkinti teisėtus interesus: 
    1. pagerinti teikiamų paslaugų kokybę;
    2. analizuoti internetinės svetainės wowstays.lt  lankomumą ir naudojimą; 
    3. užtikrinti internetinės svetainės wowstays.lt ir sistemų saugumą ir užkirsti kelią sukčiavimui, saugumo incidentams ir kitiems nusikaltimams; 
    4. ištirti ir atsakyti į jūsų ar kitų asmenų pateiktus klausimus ar nusiskundimus dėl internetinės svetainės wowstays.lt ar teikiamų paslaugų; 
    5. atlikti rinkos tyrimus ir klientų apklausas;
  3. gavę jūsų sutikimą:
    1. rinkodaros tikslais* (t.y. norėdami išsiųsti jums informaciją apie specialius pasiūlymus, akcijas ir pan., informaciją siunčiant el. paštu ir/ar SMS žinute);
    2. norėdami naudoti slapukus ir panašias technologijas pagal šios privatumo politikos slapukų skyriaus nuostatas ir jums pateiktą informaciją, kada šios technologijos yra naudojamos*.
  4. teisės aktuose nustatytiems tikslams:
    1. norėdami atsakyti į teisėsaugos institucijos pateiktus prašymus/paklausimus/reikalavimus;
    2. norėdami įvykdyti teisinius, norminius ir atitikties reikalavimus. 

*Informuojame, kad jūs turite teisę nesutikti ar bet kuriuo metu atšaukti savo sutikimą tvarkyti jūsų duomenis aukščiau nurodytais, žvaigždute pažymėtais, tikslais.

Kaip mes renkame jūsų duomenis?

Mes renkame duomenis ir juos apdorojame, kai Jūs:

  • naršote internetinėje svetainėje wowstays.lt  
  • užsiregistruojate (t.y. sukuriate savo profilį) arba prisijungiate prie internetinės svetainės wowstays.lt ; 
  • atnaujinate arba papildote savo profilio duomenis;
  • atliekate nakvynės vietos rezervaciją ir apmokate už ją.

Kuriuos duomenis mes saugome?

Mūsų svetainėje yra saugomi šie duomenys:

  • duomenys apie registruotus vartotojus, t.y. nakvynės vietos savininkus (vardas, pavardė, vartotojo vardas, slapyvardis, el. pašto adresas, telefonas, banko sąskaitos numeris,  vartotojo svetainės nuoroda, vartotojo prisijungimo slaptažodis, įmonės pavadinimas, adresas, įmonės registracijos numeris, PVM mokėtojo kodas, vartotojo profilio nuotrauka). Šie duomenys yra saugomi tą laikotarpį, kurį vartotojo paskyra yra aktyvi.
  • privalomi duomenys apie klientus, kurie perka mūsų paslaugas (vardas, pavardė, telefono nr. , el. pašto adresas, IP adresas). Taip pat atsiskaitymui už rezervacijas yra renkami ir tvarkomi šie duomenys: rezervacijos pradžia, rezervacijos pabaiga, mokėjimo kortelės numeris ir/arba banko sąskaitos numeris.  Šie duomenys saugomi 5 metus.
  • neprivalomi duomenys apie klientus (įmonės pavadinimas, adresas, įmonės registracijos numeris ir PVM mokėtojo kodas). Šie duomenys yra saugomi 10 metų, jeigu yra išrašyta PVM sąskaita – faktūra, šie duomenys yra saugomi 10 metų. 
  • duomenis apie svetainės lankytojus, kurie užsisakė mūsų naujienlaiškių prenumeratą (el. paštas).  Duomenis saugomi sutikimo davimo laikotarpiui ir 2 metus po sutikimo atšaukimo. 
  • Registruoti vartotojai svetainės įrašuose gali įterpti nuotraukas. Rekomenduojame vengti įkelti nuotraukas į mūsų svetainę, kurios turi įterptus vietos nustatymo metaduomenis (EXIF GPS), nes svetainės lankytojai gali atsisiųsti nuotraukas ir sužinoti tikslią vietą, kurioje buvo padaryta jūsų nuotrauka.  Šie duomenis saugomi 5 metus. 
  • Registruoti vartotojai svetainės įrašuose gali įterpti trečiųjų šalių turinį “embedded content”, pvz. video (youtube) ar paveiksliukus. Įterptinis trečiųjų šalių turinys yra užkraunamas iš trečiosios šalies svetainės, kurios taip pat gali rinkti informaciją apie jus, naudoti naršyklės slapukus, analitikos įrankius ir sekti naudojimąsi įterptiniu kodu, jei jūs turite paskyrą jų svetainėje.  Šie duomenis saugomi 5 metus.

Kaip mes saugome jūsų informaciją?

Įvairiais būdais apsaugome turimus duomenis nuo neteisėtos prieigos, neteisėto jų pakeitimo, atskleidimo ar sunaikinimo, savo svetainę šifruojame naudodami SSL protokolą. Užsiregistravę vartotojai gali matyti, pakeisti ar ištrinti savo asmeninius duomenis prisijungę prie savo paskyros išskyrus vartotojo vardą, kurio negalima pakeisti. Prieigą prie duomenų turi tik interneto svetainės valdytojas.

Duomenys yra saugomi sutikimo galiojimo laikotarpiu ir 2 metus po sutikimo atšaukimo, taip pat Jūsų asmens duomenys saugomi įrodinėjimo medžiagos pateikimo teismui ginčų nagrinėjimo metu.

Kam mes atskleidžiame jūsų informaciją?

Turime dalintis tam tikrais duomenimis su mūsų patikimais partneriais dėl šių priežasčių:

  • kad galėtume siųsti naujienlaiškius prenumeratoriams. Tam mes naudojame Mailchimp sistemą, kuriame yra saugomi prenumeratorių el. Pašto adresai. Jūs bet kada galite atsisakyti naujienlaiškio paspaudę atsisakymo nuorodą kiekviename gautame naujienlaiškyje.
  • mes naudojame Facebook valdiklį, kad galėtumėte parodyti, kiek skaitytojų mūsų svetainėje paspaudė mygtuką „patinka“ / „pasidalinti“ / „rekomenduoti“ ir „patinka / pasidalinti / rekomenduoti“. Jei esate prisijungę prie Facebook, šis valdiklis gali rinkti jūsų IP adresą, jūsų žiniatinklio naršyklės „User Agent“, išsaugoti slapukus jūsų naršyklėje ir stebėti jūsų naudojimąsi šiuo valdikliu, įskaitant jūsų „Facebook“ paskyros koreliaciją su veiksmais, kuriuos atliekate valdiklyje (pvz., „Patinka / dalijasi / rekomenduoja mūsų tinklalapį). Norėdami gauti daugiau informacijos apie tai, kaip šie duomenys gali būti naudojami, žr. „Facebook“ privatumo politiką: ttps://www.facebook.com/about/privacy/update.
  • mes naudojame trečiųjų šalių reklamas, tokias kaip Google Adsence, kurios gali naudoti slapukus (Cookies) ir žiniatinklio indikatorius (angl. „Web Beacons“), kurių pagalba reklamos paslaugų teikėjams (trečiosioms šalims,  t.y. Google) bus siunčiama informacija lankytojus, tokia kaip lankytojų IP adresai bei lankytojų naršyklės informacija. Ši informacija yra naudojama tam, kad mūsų svetainėje būtų atvaizduojama tik aktuali reklama pagal lokaciją arba atvaizduojant reklamą būtų atsižvelgiama į jūsų naršymo istoriją, pvz. Lietuviškos reklamos būtų atvaizduojamos apsilankius mūsų svetainėje Lietuvoje arba jums būtų rodoma tam tikros prekės ar paslaugos reklama, apie kurią skaitėte prieš tai lankytose svetainėse.
  • įvykus rezervacijai mes perduodame užsakovo vardą, pavardę, telefono numerį, el. paštą, atvykimo ir išvykimo datas nakvynės vietos savininkai, kad reikalui esant savininkas galėtų susisiekti su užsakovu ir galėtų išrašyti sąskaitas-faktūras po suteiktos paslaugos.
  • įvykus rezervacijai, mes pirkėjui atskleidžiame rezervuotos nakvynės vietos savininko el. paštą ir telefono numerį tam, kad pirkėjas reikalui esant galėtų susisiekti su nakvynės vieta.
  • Dėl teisinių priežasčių ir jei to reikalauja įstatymas jūsų duomenys gali būti atskleisti.

Jūsų teisės

Jūs turites šias teises:

  1. žinoti (būti informuotas) apie savo duomenų tvarkymą (teisė žinoti);
  2. susipažinti su savo duomenimis ir kaip jie yra tvarkomi (teisė susipažinti);
  3. reikalauti ištaisyti arba, atsižvelgiant į asmens duomenų tvarkymo tikslus, papildyti asmens neišsamius asmens duomenis (teisė ištaisyti);
  4. savo duomenis sunaikinti arba sustabdyti savo duomenų tvarkymo veiksmus (išskyrus saugojimą) (teisė sunaikinti ir teisė „būtipamirštam“);
  5. turi teisę reikalauti, kad asmens Duomenų valdytojas apribotų asmens duomenų tvarkymą;
  6. esant vienai iš teisėtų priežasčių (teisė apriboti);
  7. turi teisę į duomenų perkėlimą (teisė perkelti);
  8. nesutikti, kad būtų tvarkomi asmens duomenys, kai šie duomenys tvarkomi ar ketinami tvarkyti tiesioginės rinkodaros tikslais, įskaitant profiliavimą, kiek jis susijęs su tokia tiesiogine rinkodara;
  9. kreiptis į Valstybinę duomenų apsaugos inspekciją esant asmens duomenų apsaugos pažeidimams.

Jei nebenorite, kad jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi tiesioginės rinkodaros tikslu, įskaitant profiliavimą, galite rašyti elektroninį laišką adresu [email protected] arba skambinti telefonu +37066633074 ir nesutikti, kad jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi tiesioginės rinkodaros tikslu ir/arba kad nebūtų taikomas tik automatizuotas, įskaitant profiliavimą**, jūsų asmens duomenų tvarkymas, nenurodydami nesutikimo motyvų.

**Pagal jūsų pateiktus asmens duomenis, tiesioginės rinkodaros tikslu, gali būti vykdomas Jūsų asmens duomenų profiliavimas, siekiant pasiūlyti jums individualiai pritaikytus pasiūlymus. Jūs bet kada galite atšaukti savo sutikimą tvarkyti asmens duomenis automatizuotu, įskaitant profiliavimą, tvarkymo būdu arba tam prieštarauti. 

Bet kokį prašymą ar nurodymą, susijusį su asmens duomenų tvarkymu, Duomenų subjektas turi teisę pateikti Duomenų valdytojui raštu vienu iš šių būdų: įteikiant tiesiogiai adresu Žalgirio 96-50, Vilnius, 09300 el. paštu: [email protected] 

Duomenų valdytojas gavęs tokį prašymą ar nurodymą, ne vėliau kaip per 1 (vieną) mėnesį nuo kreipimosi dienos, pateikia atsakymą bei atlieka prašyme nurodytus veiksmus ar atsisako juos atlikti. Prireikus nurodytas laikotarpis gali būti pratęstas dar 2 (dviem) mėnesiams, atsižvelgiant į prašymų sudėtingumą ir skaičių. Tokiu atveju, per 1 (vieną) mėnesį nuo prašymo gavimo dienos Duomenų valdytojas informuoja Duomenų subjektą apie tokį pratęsimą, kartu pateikdamas vėlavimo priežastis.

Duomenų valdytojas gali nesudaryti duomenų subjektams sąlygų įgyvendinti aukščiau išvardintų teisių, išskyrus nesutikimą tvarkyti asmens duomenis tiesioginės rinkodaros būdu, kai įstatymų numatytais atvejais, reikia užtikrinti nusikaltimų, tarnybinės ar profesinės etikos pažeidimų prevenciją, tyrimą ir nustatymą, taip pat duomenų subjekto ar kitų asmenų teisių ir laisvių apsaugą.

Slapukai

Kaip ir daugelyje kitų svetainių, mes naudojame naršyklės slapukus tam, kad galėtume rinkti papildomus duomenis apie svetainės naudojimąsi ir galėtume pagerinti svetainės veikimą. Slapukuose nėra naudojama jūsų asmeninė informacija, kuri galėtų padėti jus identifikuoti.

Kaip mes naudojame slapukus?

Mes naudojame įvairius slapukus, tam kad:

  • galėtumėte prisijungti prie internetinės svetainės wowstays.lt 
  • galėtumėte atlikti rezervacijas.
  • galėtume stebėti kaip yra naudojama mūsų svetainė.
  • užtikrintume internetinės svetainės wowstays.lt sklandų veikimą.
  • galėtume įsiminti jūsų nustatymus ir nerodytume iššokančių langų kiekvieną kartą apsilankius mūsų svetainėje.
  • galėtume pateikti tik jums aktualią reklamas.

Kokius slapukus mes naudojame?

Yra daugybė skirtingų tipų slapukų, bet mes naudojame tik šiuos:

Funkciniai slapukai – tai slapukai, kuriuos sukuria mūsų svetainė arba mūsų patikimų partnerių sistemos, kurios yra integruotos į mūsų sistemą. Su šiais slapukais mes galime atpažinti pasikartojančius lankytojus mūsų svetainėje ir galime įsiminti jų pasirinktus nustatymus.

TiekėjasSlapuko pavadinimasGaliojimo laikasAprašymas
WordPressWordPress_test_cookieSesijaTikrina ar vartotojo naršyklė palaiko slapukus.
cookie_notice_accepted1 metusSkirtas privatumo (slapukų) politikos pranešimui / sutikimui realizuoti.
wordpress_logged_in_[hash]SesijaSvetainės prisijungimo slapukas.
wp-settings-time-[user_id]1 metusBūtinasis slapukas skirtas laiko nustatymui.
WordPress_SesijaIšsaugo jūsų autentifikavimo informaciją
wp-settings-[user_id]1 metaiišsaugo jūsų nustatymus svetainėje ir svetainės administravimo aplinkoje
wordpress_sec_[hash]SesijaNaudojamas paskyros saugumui užtikrinti
PHPSESSIDSesijaSkirtas sesijų funkcionalumui tvarkymui.
Google Analytics_ga2 metaiSkirtas lankytojų identifikacijai ir jų atliekamų veiksmų surinkimui
_gid24 valandosSkirtas lankytojų identifikacijai ir jų atliekamų veiksmų surinkimui
_gat1 minutės„Skirtas išsaugoti informaciją apie vartotoją, norint sumažinti serverio užklausų skaičių.“
AMP_TOKENNuo 30 sekundžių iki 1 metų„Turi raktinį žodį, kuris gali būti naudojamas norint gauti Client ID iš AMP kliento ID serviso. Kitos galimos reikšmės rodo atsisakymą, ateinančią užklausą ar klaidą iš Client ID išvedama iš AMP Client ID serviso.“
_gac_<property-id>90 dienųSaugo informaciją susijusią su Google Ads kampanija.
Google„HSID, SID, SIDCC“HSID – 2 metai
SID – 2 metai
SIDCC – 3 mėnesiai
„Saugumo slapukai, skirti patvirtinti lankytojo autentiškumą, užkirsti kelią nesąžiningam prisijungimo duomenų naudojimui ir apsaugoti lankytojo duomenis nuo neteisėtos prieigos.“
„APISID, NID, S“APISID – 2 metai
NID – 6 mėnesiai
S – 1 metai
„reklamos personalizavimui, remiantis lankytojų naujausiomis paieškų užklausomis ir veiksmais svetainėje.“
SSID2 metai„Renka informaciją apie lankytojus, kurie žiūri YouTube vaizdo įrašus arba Google Maps žemėlapius.“
AID1 diena„Susieja lankytojo veiklą įvairiuose įrenginiuose, jei lankytojas anksčiau buvo prisijungęs prie Google paskyros kitame įrenginyje.“
1P_JAR1 mėnesisNaudojamas lankytojų stebėjimo ir reklamos tikslinės auditorijos nustatymo tikslais.
__Secure-3PAPISID1 metaiGoogle Analytics slapukas. Plačiau https://policies.google.com/technologies/cookies?hl=lt-LT#types-of-cookies
__Secure-3PSID2 metaiGoogle Analytics slapukas. Plačiau https://policies.google.com/technologies/cookies?hl=lt-LT#types-of-cookies
__Secure-3PSIDCC1 metaiGoogle Analytics slapukas. Plačiau https://policies.google.com/technologies/cookies?hl=lt-LT#types-of-cookies
YoutubeVISITOR_INFO1_LIVE179 dienos„Skirtas naudotojų pralaidumui matuoti puslapiuose, kuriuose yra integruoti „YouTube“ vaizdo įrašais. Šis slapukas nerenka informacijos, leidžiančios identifikuoti naudotoją.“
YSCSesija„Registruoja unikalų ID, kad galėtų kaupti statistinius duomenis apie tai, kokius YouTube vaizdo įrašus matė lankytojas.“

Reklaminiai slapukai – su šiais slapukais mes renkame duomenis apie jūsų lankomumą mūsų svetainėje, kokius įrenginius ir naršyklę jūs naudojate, bei koks jūsų įrenginio IP adresas. Kartais mes dalinamės apribotais jūsų duomenimis su mūsų patikimais reklamos partneriais, tam, kad jums apsilankius kitoje svetainėje būtų rodoma reklama, kuri atsižvelgtų į jūsų naršyklės naršymo istoriją mūsų svetainėje.

TiekėjasSlapuko pavadinimasGaliojimo laikasAprašymas
Google AdSense_gcl_au3 mėnesiai„Naudojami eksperimentuoti su reklamos efektyvumu įvairiose interneto svetainėse, naudojančiose Google AdSense paslaugas.“
_gcl_aw3 mėnesiai
_gcl_dc3 mėnesiai
Facebook_fbn_fbn – 3 mėnesiai„Reklaminiai slapukai, skirti reklamos atvaizdavimui ir vertinimui.“
c_userc_user– sesija arba 30 dienų po vartotojo neaktyvumo
frfr – 3 mėnesiaiPlačiau apie šiuos slapukus: https://www.facebook.com/policies/cookies/
datrdatr – 2 metai
shsh – 2 metai
wdwd – sesija
xsxs – sesija arba 30 dienų po vartotojo neaktyvumo
presencepresence – sesija
sbsb – 2 metai
localelocale – 1 savaitė
plpl – 3 mėnesiai

Kaip valdyti slapukus

Jūs galite nustatyti, kad naršyklė nepriimtų slapukų, tačiau tada mūsų svetainės kai kurie funkcionalumai gali neveikti taip kaip numatyta. Taip pat jūs galite bet kada ištrinti slapukus.

Kitų svetainių privatumo politika

Mūsų svetainėje yra talpinamos nuorodos į kitas svetaines ir mūsų privatumo politika galioja tik mūsų svetainėje. Kai jūs paspaudžiate nuorodą į kitą svetainę, jūs turėtumėte susipažinti su šios svetainės privatumo politika.

Mūsų privatumo politikos galiojimas ir pakeitimai

Ši privatumo politika atnaujinta 2021 gruodžio 15 d. Apie bet kokius privatumo politikos pasikeitimus vartotojai bus informuoti svetainėje ir/arba siunčiant pranešimus elektroniniu paštu.

Kontaktai

Jei turite klausimų susijusių su mūsų privatumo politika jūs galite susisiekti su mumis el. paštu [email protected]