Nakvynė Asalnų kupole. Dalinamės mūsų patirtimi

Nakvynė kupole visada atrodė labai romantiška ir išskirtinė idėja. Girdėjome, kad naktį, kai giedras dangus, pro skaidrų kupolo stogą gali stebėti žvaigždes tiesiai iš savo lovos. Tokiame viešbutyje su tūkstančiu žvaigždžių anksčiau nebuvo tekę apsistoti, tad ruošdamiesi nakvynei Asalnų kupole, nekantravome lyg maži vaikai. Šiandien savo nakvynės kupole patirtimi dalinamės su Jumis ir linkime kada nors šią patirtį išbandyti asmeniškai.

Kuo ypatinga nakvynė kupole?

Kupolas ypatingas tiek savo išvaizda, tiek ir jausmu, kurį sukuria nakvynė jame. Dalis kupolo yra dengta, todėl jausitės privačiai, o priekinė dalis – skaidri. Skaidrioji dalis yra atsukta į ežero pusę, tad net neišeidami iš kupolo galėsite stebėti nuostabius gamtos peizažus, o naktį, kai dangus giedras, matysite žvaigždes. Tikra romantika, pritariate? Kupolas yra nuostabaus Labanoro parko miško apsuptyje, tad gamta grožėtis galėsite nuo ryto iki vakaro.

O kaip visi patogumai kupole

Nakvynė kupole leis mėgautis stovyklavimu gamtoje su būtiniausiais patogumais. Viduje įrengta dvigulė lova su patalyne, o šalia yra nedidelis židinukas-krosnelė, tad apsistoti jame komfortiška net ir tuomet, kai lauke temperatūra nukrenta iki -10 laipsnių šalčio. Mūsų nakvynė kupole buvo gegužės mėnesį, tad vakarais šiek tiek atvėsdavo, o dieną pasitaikė ir vėjo, tačiau kupole apsistoti buvo itin jauku. Kai pūsdavo vėjas, įsitaisydavome tiesiog ant viduje esančio kilimo ir svajodavome žiūrėdami į horizontą. Vakare, šiek tiek atvėsus orui, prieš eidami miegoti pasikūrenome krosnelę, tad viduje buvo šilta ir jauku, išsimiegojome komfortiškai, o aplinkui girdėjosi daugybės paukščių čiulbėjimas. Kupolo viduje taip pat yra nedidelis staliukas bei kabykla drabužiams. Dušo jame nėra, o tvarkingas WC yra lauke. Nakvynė kupole kartu bus ir poilsis nuo interneto, nes čia WiFi nėra. Nėra taip pat ir elektros, bet yra apšvietimas bei papildomas nešiojamas prožektorius. Tiesą sakant, žvakių apšvietimas mums buvo labai romantiškas privalumas.

Kaip dėl maisto gaminimo

Šalia kupolo yra laužavietė bei malkos, taip pat staliukas su mediniais kelmais-kėdėmis, tad gaminti laužo patiekalus galėsite prie pat kupolo. Asalnų kupolas yra stovyklavietės teritorijoje, kurioje įrengta lauko virtuvėlė. Virtuvėlėje yra dujinė viryklė, indai bei įrankiai, kriauklė. Geriamo vandens taip pat yra stovyklavietės virtuvėlėje. Kadangi elektros nėra visoje stovyklavietėje, čia taip pat nėra ir šaldytuvo, tad patariame lengviau gendančius produktus laikyti asmeniniame šaltkrepšyje.

Ką veikti Asalnų kupole

Nakvynė kupole – tai ideali vieta mėgstantiems gamtą, ieškantiems romantikos ir norintiems tiesiog pabūti ramiai, lėtai.

  • Skaičiuokite žvaigždes naktį neišlipdami iš lovos;
  • Svajokite žiūrėdami į horizontą pro skaidrius kupolo langus;
  • Išgirskite daugybę miško garsų;
  • Vakarokite prie laužo šalia kupolo;
  • Atsibuskite su nuostabiu vaizdu;
  • Mėgaukitės maudynėmis ežere ant privataus lieptelio;
  • Pasiplaukiokite valtimi ar irklentėmis;
  • Pasivažinėkite dviračiu arba pasivaikščiokite miško takeliais;
  • Atsipalaiduokite kubile arba išmėginkite pirties ritualą;
  • Išbandykite asmeniškai šeimininkės sukurtas temines ekskursijas.

Vaikai ir augintiniai

Nakvynė kupole labiausiai tinka dviems, tačiau joje yra ir papildomas čiužinukas, tad galite apsistoti ir su vaiku. Bendroje stovyklavietės teritorijoje yra smėlio dėžė, patogus krantas maudynėms.

Asalnų stovyklavietė atvira ir Jūsų keturkojams, tačiau stovyklavietės administracija prašo visų šeimininkų su augintiniais poilsiauti atsakingai (ypač kitų šunų bei žmonių atžvilgiu).

Ką svarbu žinoti apie nakvynę Asalnų kupole

Asalnų kupolas yra stovyklavietės teritorijoje, šiek tiek atokiau nuo bendrųjų erdvių. Visiškai vieni miške nebūsite, bet turėsite nemažą privačia erdvę ramiam poilsiui. Stovyklavietėje laukiami ramų poilsį mėgstantys poilsiautojai, čia galioja ramybės laikas vakare ir nakties metu.

Informacija ir kontaktai

Peržiūrėti informaciją apie nakvynės vietą ir susisiekti su savininkais galite nakvynės vietos aprašymo puslapyje

Plačiau
Reklama

Kolekcionuokite ne daiktus, o patirtis! Įsigykite WowStays dovanų kuponą išskirtinei nakvynei Pirkti